Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam duży problem od jakiegoś czasu z radiem navi w e39. Mianowicie na początku strasznie piszczało oddałem do mechanika, niby zrobił dzwoni do mnie i podłączył, ale samochód go nie widział i tak w kółko aż minęły 2 miesiące. Zdenerwowałem się i kupiłem drugi tuner, niby sprawny, ale samochód też go nie widzi. Gdzie leży problem, bo nie mam już sił i nerwów na ten system...
Opublikowano
Może pomóc odłączenie akumulatora na pół godziny, ale w wielu przypadkach jest po prostu problem z zakodowaniem - tzn. należy zakodować przede wszystkim ekran navi, bo inaczej może nie widzieć modułów.
Opublikowano
Byłem u elektryka to powiedział, że samochód nie ma w komputerze zakodowanej w ogóle nawigacji, a wiem że miała od początku po numerze VIN i mówił, że bardzo możliwe że były problemy z kluczykiem to robili imobilisser i nie wgrali do niego wyposażenia, ale TV z nawigacji jest, więc też nie wiem o co za bardzo chodzi.