Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pisałem już o moim problemie z ogrzewaniem. W praktyce wygląda to tak, przez 20-40 minut wszystko jest w idealnym porządku czyli działa regulacja temperatura z prawej , lewej strony, jest ok. Po czym włacza się ogrzewanie, czasami na chwilę, czasami na dłużej. Za pomocą skomplikowanego urzadzenia pomiarowego (żarówka + dwa kable), doszedłem do nastepujacych wniosków: zanika sygnał sterujący (czyli minus) na dwóch elektrozaworach jednocześnie. W praktyce sygnał "pulsuje", tzn. pojawia się i znika z częstotliwością 2-3 sekundy.

Będę wdzięczny za konkretne wskazówki, co sprawdzać i w jakiej kolejności. Elektrycy wszelakiej maści, proszę o pomoc, za którą z góry dziękuję.

Do Admina: zdecydowałem się na założenie nowego wątku, z racji tego iż poprzedni "utonął" wśród wątków w stylu "Grzeje-co robić!!!!!". Liczę na to, iż tak sformułowany temat spotka się z większym zainteresowaniem. Pozdrawiam.

Opublikowano
Pomiarów ciąg dalszy: jeżeli w momencie pojawienia się w.w. objawów wyłącze silnik, wszystko zaczyna działać, tzn. sygnał sterujacy pojawia się w momencie przekręcenia regulatora na niższą temperaturę i znika gdy włączam ogrzewanie - tylko przy wyłączonym silniku. Co ciekawe, sygnał występuję także po wyłączeniu zapłonu i wyciągnięciu kluczyka. Pozdrawiam.
Opublikowano

Poczytalem wczoraj troche na forum i zdaje sie ze naprawilem.U mnie

chodzilo o zanieczyszczone styki na zlaczach do tzw.grzebienia.Dzis nie dosc ze walilo raz zimne raz gorace powietrze to jeszcze przestala chodzic lewa strona.Wiec porozbieralem troche,przeczyscilem te styki i jest ok:).

Zlacza do tego grzebienia sa od strony kierowcy i pasazera.A grzebien znajduje sie pod dmuchawa obok tzw.miecza.Jak chcesz dokladny opis to pisz na priw.