Skocz do zawartości

Demontaż lampki centralnej - szyberdach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Na początku witam :)

A teraz do sedna :)

Brat ma X5 2005 rok z szyberdachem - nie możemy sobie poradzić z demontaże lampki centralnej jak na zdjęciu - w celu wymiany żarówek na ledowe :)

Jeśli ktoś wie jak i będzie w stanie dokładnie opisać jak to zrobić albo podesłać link będziemy wdzięczni - penie jest to proste ale trzeba wiedzieć od której strony zacząć :) Próbowaliśmy ale nie chcemy nic urwać stąd pytanie.

http://i42.photobucket.com/albums/e335/tomasz_soja1/X5%20szyberdach_zpst8fxubfe.jpg

z góry dzięki wszystkim za pomoc :)

Opublikowano
Najpierw wujmuje się samą lampkę, ramka-maskownica jest na torxach które są pod lampką. Poszukaj jakiejś fotki samej lampki na allegro to zobaczysz w których dokładnie miejscach są blaszki :]
Opublikowano
Tak, najpierw to zaznaczone na żółto, nic więcej nie musisz demonotować.
Opublikowano
  • Autor

ok :)

od której strony lepiej to wyciągać - próbowaliśmy wczoraj i coś tam od strony kabiny (nie od strony szyby) ale już tam trzaskało wszystko nie chcieliśmy połamać uchwytów.

Opublikowano
No właśnie nie pamiętam od której strony są te zatrzaski, dlatego mówiłem żebyś poszukał fotki
Opublikowano
  • Autor
Dzięki za pomoc - jest to banalnie proste bo są dwa metalowe zaczepy ale jeden z nich jest trochę inny bardziej trzyma stąd nie chciał puścić :) żarówki zmienione :) Wesołych i wszystkiego dobrego w Nowym Roku :)
Opublikowano

:cool2: Dzięki i wzajemnie :)

U mnie też jeden był inaczej wygięty, myślałem że wygiął się od mojego szarpania, ale widocznie po prostu taki jest :]