Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie kupiłem tydzień temu bmw e60 2.5 R6 192 km skrzynia automat na trasie wychodzi mi średnio 8-9 litrów a w mieście poniżej 13 nie udało mi się zejść , z takim spalaniem sie liczyłem ale czytając opinie użytkowników to piszą ze w mieście 10-11 a trasa 7 gdzie jest prawda ? pytam bo moze cos w mojej nie gra i pali więcej wiec musze sprawdzic
Opublikowano
Moja 2.2 170ps po wioskach ( mieszkam na wsi ) 10l na lekko weźmie a mam w manualu więc raczej spalanie OK.Nie wież w takie bajki że 7 spali ten motor z taką masą auta.
Opublikowano
Tak myślałem , o kurde ale żeby aż 20 ;p mi narazie wychodzi tak około 13 miasto trasa tak 8-9 do 150 km/h a średnio 10.5 narazie z komputera po zrobieniu 300 km z czego trasa 60% miasto 40% i wydawało mi się to normalne ale poczytałem komentarze i nie mogłem uwierzyć że tak mało pali co u niektórych ;) o gazie nie myślę takie spalanie jest akceptowalne
Opublikowano
Dzisiaj pojezdzilem bardziej dynamicznie to wychodzilo 15-17 nie ma opcji zeby e60 525i spalilo w miescie 12 litrow na 100 .
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

jest taki kawał o spalaniu:

Do mechanika przyjeżdża koleś bmw 330d i mówi

- panie pali mi 12 litrów na 100

- ok ale w czym problem?

- No wszyscy mówia ze pali 8 co robić?

- też tak mówić

a tak na serio miałem kiedyś takie 252i paliło 14 miasto ale benzyny i tam był automat ale jezdze dosc dynamicznie po montażu gazu jakieś 17 lpg