Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam jestem nowym urzytkownikime forum i chcialem opowiedziec o moim problemie i mam nadzieje dostac od was rade albo pomoc:)

A wiec w Listopadzie postanowilem przeprowadzic kontrolna geometrie kol w moim bmw ( poniewaz wymieniałem wahacze, amortyzatory) udałem sie do mechanika i ustawiłem "niby" takową geometrie. Lecz po tygodniu odczułem pewien problem a mianowicie kierownica jadac na wprost była skrzywiona. Dlatego tez postanowiłem pojechac do tego salonu jeszcze raz. I okazało sie ze cała geometria jest do bani i nie wiedza czemu (wpieraja mi ze wjechałem w jakas dziure co jest bzdura ) ale zrobili mi jeszcze raz ta geometrie ale z tego co sie dowiedziałęm od mechanika to nie zrobili mi katów z przodu bo nie maja odpowiedniego klucza , a wiec umówiłem sie na kolejne spotkanie zeby ustawili mi konty z przodu i sprawdzili czy reszta jest ok.

Wiec dzis akurat ja nie mogłem i wysłałem kolege zeby tam pojechał i mi to zrobił niby zwykła formalność ale nie ...

Okazało sie ze mam przesuniętą oś przednio względem tylniej o 15mm czyli robie 4 slady. A teraz moje pytanie do was czy bez zrobionych kontów z przodu i bez tych obciążników które słyszalem sa potrzebne mogli takie cos stwierdzic czy poprostu chcieli pozbyc sie problemu?

Jak poprostu chcieli pozbyc sie problemu to mam jeszcze jedno pytanie gdzie mogłbym zrobic taka geometrie daobra w bmw e46 w okolicach

Głogów, Zielona Góra , Lubin

Z Góry dziekuje ze pomoc:)

Edytowane przez przemo15919
Opublikowano
Ja w swoje nowo nabytej e46 touring wymieniałem drążki kierownicze wraz z końcówkami, tuleje tylnych wahaczy pojechałem na geometrie. Dostałem on panów wydruk ile jest ile powinno być. wszystkie wartości w normie. zresztą panowie robili wszystko przy mnie. Zbieżność tył dopiero zbieżność przód obie kierunki muszą się pokrywać. Być może błaha sprawa. Pan źle zablokował kierownice, może kierownica jest sama przestawiona o jeden ząbek. lub zwyczanie coś się poluzowało. Mi sami powiedzieli, ze jeśli cos podczas jazdy wyjdzie mi nie tak, zapraszają na poprawki oczywiści w cenie.