Skocz do zawartości

Luzno wiszaca wtyczka obok kolektora wydechowego 323i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzis mylem silnik i zobaczylem ze jakas luzna wtyczka ( 2 piny oslonka różowa ) mi wisi obok kolektora wydechowego nie daleko wentylatora i chyba czujnika cieczy chłodzącej ( tego na wężu co idzie dołem do chłodnicy) o ile sie nie myle wie ktos moze co to za wtyczka lub do czego ma byc wpieta ? szukalem ale nie znalazlem zadnego wolnego gniazdka

Bmw e46 98r

silnik 2,5 M54b25

http://images83.fotosik.pl/237/b5f6e83578a5665cgen.jpg

Mam jeszcze jedno pytanie autko wolno schodzi mi z obrotów chciałbym się dowiedzieć czy to normalne ze po odpaleniu w ogrzewanym garażu kopci przez kilka min na biało ? czasami cos pobuczy w silniku jak jadę taki Błłuuu przez kilka sekund potem znow normlanie czasami obroty trzymia się na 900-1000 normalnie około 600 chyba ale po zgaszeniu silnika znow wracaja na 600 ( nie falują podczas jazdy ) Wymienilem świece , olej , przeczyscilem przepustnice , nowa linka gazu , krokowy wyczyscilem lecz nie wiem jak sprawdzic jego działanie jak nim potrząsam to obraca sie w srodku taka zapadka jak by dodam ze silnik gdy osiaga 2,5-3 tys rpm w okolicach przepustnicy i krokowca slychac głośne syknięcie i gdy odkręcam korek oleju to troche opadna na chwile

Edytowane przez vein12
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Popraw tytul, dopisz 323i, masz silnik m52tu25, pomieszales oznaczenia. Jakies bledy? Masz kabel i inpa? Skad jestes? Moze ktos z okolicy poratuje.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Kabla nie mam lecz byłem u mechanika pod kompa błędów 0 z kopceniem powiedzial ze to normalne w takie dni bo różnica temperatur duża. Pozostaje kwestia wtyczki na kompie nic nie pokazało.

Ma ktoś może kontakt do kogoś kto sprzedaje kable pod inpa wraz z programem sprawdzone jakies ?

Jestem z okolic Racibórz-Rybnik (śląskie)

a co do oznaczeń każdy z którym rozmawiam mówi inaczej ... moze ktos wkoncu powie jak rozpoznac model silnka?

http://images84.fotosik.pl/238/d92fdc0cd2a75d31gen.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest po swapie, ze masz watpliwosci? W tym roku nie montowali m54, w vin masz informacje z jakim silnikiem wyjechal z fabryki. Nie ma mozliwosci, ze nie ma bledow jak masz wypieta wtyczke :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Orginalnie 1,8 buda teraz silnik 2,3 lub 2,5 sam nie wiem bo nikt mi tego nie umie wyjaśnić poczym poznać , błedów brak autko bylo podłączane pod Ktsa
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tego k cos tam to sobie mozna..inpa/dis, skad jestes? Moze ktos z okolicy odezwie sie.

Gaz masz na linke? Jak tak to m52tu25 (323i) 170km a jak nie to m54b25 (325i) 192km lub m54b22 (320i) 170km. Jest oznaczenie na bloku, pare tematow nizej (o 328i) jest informacja gdzie dokladnie szukac.

Edit: masz link

www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=6 ... 1&start=30

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL