Skocz do zawartości

Mam BMW 535 e34 z EML jak przerobić ten silnik z EML na manu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jeszcze jedno ciągle mi się pali kątrolka EML po wizycie na serwisie było ok ale tylko 1 dzień i tak ciąglke a za naprawe jakiejś części (wymiane )3.500 zł pln nie mam tyle co zrobić
Opublikowano

ja u siebie w E21 wywalilem EML.

Bedziesz potrzebowal:

- wiazki silnika bez EMLa,

- przepustnicy manualnej

- innej rury gumowej przepustnica-przeplywomierz

- silnika krokowego wolnych obrotow

- rurki gumowej laczacej silnik krokowy z kolekt. ss.

- rurki gumowej razem z kolankiem laczacej dekiel zaworowy z rura ssaca

Oraz, o ile sie nie myle musisz przerobic pedal gazu na linkowy (u mnie nie bylo tego problemu bo to E21 i ma linke z natury :-P)

mam nadzieje ze pomoglem :)

Opublikowano
Jeśli masz starsze E34 z silnikem M30B35 to od strony elektrycznej nie ma problemu (brak strategi adaptatywnej sterowników DME-GS),należy tylko odłączyć tempomat i okablowanie skrzyni, sterownik silnika sam się kapnie,że jest manual (diagram okablowania M1.3) :D ..ale mechanicznie:inne koło zamochowe, kpl.sprzęgło,skrzynia (przełożenia :!: most :?: ),wał pędny. Jak masz kopma pokładowego komunikującego o błędach w automacie, to musisz wymienić na opcję z manualem (jak nie chcesz żeby pokazywał awarie GS)