Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie proszę o rade ,kupiłem 735 z 1997r,silnik bez vanosów,objaw jest następujący:po uruchomieniu pracuje jakieś 20 sekund normalnie,potem zaczyna go bujać,jak przygazuje mocniej to się normuje ,i tak za każdym razem nawet po rozgrzanie,inpa pokazuje błąd 139 sygnał wyjściowy temperatury cieczy chłodzoncej,ale czytałem że to błąd związany z wentylatorem klimy.A i zauważyłem że bardzo mocno zasysa korek wlewu oleju i bagnet,czy to normalne?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam mój problem polega na tym iż auto podczas mrozow nierówno pracuje i trwa to do momentu aż złapie trochę temperatury. Przy temp. -1 telepalo trochę silnikiem ale nie było falowania obrotów ale dzisiaj przy -13 była tragedia, falowanie obrotów prawie gasl wydawało mi się nawet jakby pod maską coś trzaslo z samym odpaleniem nie ma problemu silnik m62 na vanosach