Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heja,

ostatnio jak mechanik trochę grzebał przy zawieszeniu, to zauważyliśmy, że z przodu jeszcze siedzą oryginalne amortyzatory, natomiast z tyłu były już zmieniane. Na stacji kontroli przód wyszedł mi 50%, tył coś 70% albo 80% nie pamiętam dokładnie. Czy w 20-letnim aucie z przebiegiem 234kkm, nie jest już czas na wymianę amorów z przodu? Czy po wymianie będzie znaczna poprawa komfortu, czy raczej dalej twardo jak to w e36? Latem śmigam na 17calach i się zastanawiam czy nie wymienić na wiosnę. Jak to jest u Was z amorami i co sądzicie na ten temat? Pozdrawiam. :D

Opublikowano
nie chce mi sie wierzyć że są nowe ale wymień odczujesz poprawę na pewno, ale jeśli latasz na oponie o wysokości 40 lub 45mm to nie będzie jakiegoś szału bo e36 ma to do siebie że prowadzi się "twardo"
Opublikowano

ja z przodu mam również ori, albo zostały zmienione na ori albo są fabryczne. 22 lata auto. Na przeglądzie ponad 70% sprawnosci.

Tylne zmieniłem rok temu, również ori boge były, miały 21 lat i jeden się wylał.

Co ciekawe z prawej strony zmieniłem 2 sworznie, również ori siedziały, z lewej nadal siedzą ori i nie wymagają interwencji.

szukam