Skocz do zawartości

Stuki z tyłu samochodu podczas ruszania na 1 biegu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów.

Jestem nowy na forum. Swoją przygodę z BMW zacząłem od młodzieńczych lat jednakże dopiero miesiąc temu stałem się posiadaczem swojej pierwszej BMW, a dokładnie E46 318D 2003R. Około tygodnia temu zaczęło coś mi stukać z tyłu samochodu przy ruszaniu na pierwszym biegu. Nie zawsze te stuki występują. Zauważyłem też, że gdy dodam więcej gazu to te stuki ustępują. Przeglądałem troszkę forum i poszperałem w samochodzie, jednakże problem dalej występuje. Poduszki skrzyni jak i silnika są dobre. Sprzęgła też nie podejrzewam i chyba nie było wymieniane, ale nie ślizga się także problem raczej nie leży po tej stronie. Proszę o pomoc, dzięki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Następne w kolejce półosie do sprawdzenia.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Nie byłem u mechanika, ale byłem na kanale u znajomego. Oglądałem całe podwozie - wymieniłem sworznie na wahaczach, amortyzatory, a poza tym nic więcej nie zauważyłem. Niemniej jednak nie przyglądałem się dokładnie. W sobotę podjadę raz jeszcze na kanał i obejrzę tą słynną 9-tkę. Na pewno dam znać co z tego wynikło.
Opublikowano
A to na oko się sprawdza wywalone tuleje ? Brecha w łapę i sprawdzasz po kolei co i jak pracuje. Najlepiej wjechać na podnośnik i będąc na górze ruszyć parę razy z jedynki. Być może się uda zlokalizować przyczynę usterki. :cool2: