Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
U mnie przez kilka lat po zakupie pokazywało zmiany ciśnienia przy zmianie kół i pompowaniu i trzeba było wykonać żądane kroki, a potem prze kolejnych wiele lat cisza. Dopiero kilka dni temu po przygazowaniu do 200 km nagle RPA się obudził i pokazał na czerwono przebicie opony. Wiedziałem, że to pic na wodę i po kilku kilometrach, jak dojechałem na miejsce, to zrobiłem na postoju żądaną procedurę i cisza.
PawełH
Opublikowano
Kolego sprawdź w wyposażeniu czy masz kod 2VB; to jest TPMS. Jeśli nie to masz zwykły system monitorowania na podstawie prędkości obrotowej kół i nie pokaże.

Dokladnie. Pomiar na podstawie odchylki obrotu kola w czasie rzeczywistym od ustalonej normy ktora ustawiasz procedura na menu glownym. Ten system nie pokazywal i nigdy nie pokaze cisnienia ani ktore kolo. Mierzy tylko niezgodnosci od wartosci ustalonych. Jak w kolach sa czujniki to wtedy mozna wszystko.