Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Tak jak w temacie mam problem z wycieraczkami! Gdy jade i wlacze je na czujniku deszczu dzialaja przez jakies 5-10 min potem zatrzymuja sie w pierwszej lepszej pozycji nawet i na srodku szyby i nic nie mozna wtedy zrobic ani manual nie chce przestawic tych wycieraczek! :( dopiero wszystko wraca na swoje miejsce gdy zgasze silnik i odpale auto na nowo!! :?

Mial juz ktos tez taki problem i wie jak sie z tym uporac! :duh:

Opublikowano
Kompa podłączałeś?

Jest taka opcja w inpie jak kalibracja ich ;)

Ok podlacze z kalibruje i dam znac przyokazji wymienie przekaznik od wycieraczek na mocniejszy :)

Opublikowano

U mnie nie działa albo nie wiem jak się włącza manualne sterowanie wycieraczkami. Mam wersję z czujnikiem deszczu, gdy raz kliknę manetką w górę to wycieraczki od razu zasuwają na max prędkości, kolejne klikniecie to wyłączenie wycieraczek, chyba nie tak to powinno działać?? Na auto wycieraczki działają prawie poprawnie tzn gdy leje mocno wszystko działa bez zarzutu, jednak podczas mżawki czasami wycieraczki zatrzymują się na amen (podobnie jak u autora tematu) nie reagują na jakikolwiek ruch manetką, jadę tak kilka minut nie dotykając manetki, po tym czasie klikam przycisk "auto" to znów zaczynają działać.

Czy to może być przekaźnik?

Opublikowano
Też tak miałem

Wymiana przekaźnika rozwiązała problem

Na jaki przekaznik wymieniles?? I gdzie on sie znajduje??

Opublikowano
Przekaźnik jest tam gdzie bezpieczniki czyli w schowku pasażera. Duży niebieski wymieniłem na używkę.

Ale sa jakies parametry tego przekaznika?? I tez wymienic na niebieski??