Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Posiadam 318is i chyba mam cos pokrecone z obrotomierzem, bo u mnie to takie zasysanie i odczuwalne przyspieszenie zaczyna sie przy 3500 obr/min, a konczy sie przy 4800 obr/min przy czym odcina mi paliwo! A jak jest w Waszych bejcach?

Pzdr

Opublikowano
Byc moze zle wskazuje Ci obrotomierz. Odczuwalne przyspieszenie w IS-ie powinno sie zaczynac od ok 3 tys obrotow, a odciecie powinno nastepowac powyzej 6.5 tys obrotow - w moim IS-ie np. nie bylo odciecia nawet przy 7 tys obr, wiecej nie probowalem ;).

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Witam! Posiadam 318is i chyba mam cos pokrecone z obrotomierzem, bo u mnie to takie zasysanie i odczuwalne przyspieszenie zaczyna sie przy 3500 obr/min, a konczy sie przy 4800 obr/min przy czym odcina mi paliwo! A jak jest w Waszych bejcach?

Pzdr

o.... przy 4800obr/min lapie odcinke to cos napewno nie halo jest.

moja 316i ciagnie od 3500do6000obr/min

:twisted:

Opublikowano

kumpel miał to samo, okazało sie że zegary były z innego BMW (inna pojemność), skonczyło sie wymianą :dance:

podobno mozna też wykalibrować ale trzeba szpeca i wychodzi na to samo co wymiana.

Pozdr!

150 kucyków pod maską!
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.