Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w mojej e61 530d na inpe wywala mi błąd

control unit internal 16. Po wykasowaniu i przejechaniu kilku km błąd powraca. Silnik pracuje normalnie odpala bez problemu. Od czego to może być błąd i jak się go pozbyć na dobre? Z góry dzięki za pomoc

Opublikowano
Nic mi nie wiadomo żeby miał jakiegoś chipa robionego. I moc ma tak jak inne seryjne 231 KM wiec chyba nie ma chipa
Opublikowano
Nie nie są obecne. A jaśniej bo nie wiem o co ci dokładnie chodzi napisałeś najpierw ze to są konsekwencje złego chipa. A ja napisałem ze ten samochód raczej nie ma wgranego żadnego chipa. Na co Ty odpisales ze nie ma i ze to są dwie różne rzeczy. Chodzi mi o to ze mówisz ze ten blad jest konsekwencją chipa a w następnym poście potwierdzasz moje zdanie ze nów ma chipa :D
Opublikowano
Sto procent pewien nie jestem bo nie jestem pierwszym właścicielem od nowości tego auta. A jeżeli to po chipie to co trzeba zrobić żeby się go pozbyć?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jakim programem czytał błąd? Istnieje możliwość podłączenia Ista?Już widzę - Inpa

Próbować przywrócić fabryczny soft, jeśli nie pomoże, to wymiana DDE. No a jeśli nic nie przeszkadza w pracy silnika, to zostaw tak jak jest.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest możliwość podłączenia isty bo ostatnio ja zainstalowałem i zaczynam ja powoli rozpracowywac :lol:

Plug Ista, zrób skanowanie auto i zrób plan kontroli na tym błędzie