Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ale mam inne wątpliwości - czyli w ASO wkręcili świece z wysiłkiem w 40Nm ? Oto jest pytanie. Wydaje mi się topicstarter coś ukrywa.

Kolego ja nie napisałem, że w ASO dokręcili źle -tylko, że mechanik, a to zmienia postać rzeczy.

Oczywiście poza serwisem chciałem ogarnąć świece bo zależało mi na czasie -to był błąd.

Czy nie ma znaczenia siła dokręcenia świec? Hehehe no tylko śmiech mnie już ogarnia otóż ma i to mega, a taki że przy 40 nm paliwo zalewało świece i auto szło jak... szkoda gadać -kolejna wymiana i właściwy moment 20nm i po bólu. Niestety dowiedziałem się na własnej skórze jaka jest różnica.

Generalnie po to są klucze dynamometryczne, żeby z nich korzystać -jednak jako użytkownik czy ja mam, to wszystko wiedzieć czy mechanik.

Opublikowano
Ale mam inne wątpliwości - czyli w ASO wkręcili świece z wysiłkiem w 40Nm ? Oto jest pytanie. Wydaje mi się topicstarter coś ukrywa.

Kolego ja nie napisałem, że w ASO dokręcili źle -tylko, że mechanik, a to zmienia postać rzeczy.

Oczywiście poza serwisem chciałem ogarnąć świece bo zależało mi na czasie -to był błąd.

Czy nie ma znaczenia siła dokręcenia świec? Hehehe no tylko śmiech mnie już ogarnia otóż ma i to mega, a taki że przy 40 nm paliwo zalewało świece i auto szło jak... szkoda gadać -kolejna wymiana i właściwy moment 20nm i po bólu. Niestety dowiedziałem się na własnej skórze jaka jest różnica.

Generalnie po to są klucze dynamometryczne, żeby z nich korzystać -jednak jako użytkownik czy ja mam, to wszystko wiedzieć czy mechanik.

Gratuluje znalezienia przyczyny problemow. :twisted:

Co do tego, co kto ma wiedziec, to lepiej wiedziec samemu + najlepiej patrzec na rece i miec oczy szeroko otwarte - jesli sie wie, na co patrzec.

Jadę wolniej ale na 20-tkach.

Fan Mercedes z dwoma BMW ;)

Opublikowano

JEDi masz rację w 100% -mądrzejszy jestem o kolejne doświadczenie.

Wiedza kosztuje w moim przypadku dosłownie. Grunt, że wszystko cyka jak należy.

Pośpiech mnie zgubił.

Opublikowano

Pośpiech mnie zgubił.

To uprzedze Twoje kolejne doswiadczenie ;) :

jesli myslisz, ze ASO gwarantuje profesjonalizm, to sie grubo mylisz - i pisze to czlowiek, ktory tylko z ASO korzysta.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

:8) ASO to warsztat jak każdy inny tyle że ma specjalizację i autoryzację BMW.

Dlatego należy starannie dobierać ASO dla siebie :) W 3City mamy dwa ASO ale ja jeżdżę tylko do Bawarii po doświadczeniach w drugim.

Opublikowano

Pośpiech mnie zgubił.

To uprzedze Twoje kolejne doswiadczenie ;) :

jesli myslisz, ze ASO gwarantuje profesjonalizm, to sie grubo mylisz - i pisze to czlowiek, ktory tylko z ASO korzysta.

Póki co jestem zadowolony z ASO w Łodzi i niech ta chwila trwa wiecznie.

Opublikowano
:8) ASO to warsztat jak każdy inny tyle że ma specjalizację i autoryzację BMW.

Dlatego należy starannie dobierać ASO dla siebie :) W 3City mamy dwa ASO ale ja jeżdżę tylko do Bawarii po doświadczeniach w drugim.

Do Bawarii sie wybieram, ale juz nie wierze w to, ze tam bedzie inaczej niz w pozostalych.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Trochę wiary :)
Opublikowano
Póki co nie mam powodów, żeby kwestionować jakość usług świadczonych przez ASO z tym, że prócz czynności serwisowych nic więcej nie robiłem :mrgreen: