Skocz do zawartości

F20 116i 2VB Tyre pressure indicator/ Reifendruckanzeige

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

auto jest z 07.2014 (produkcja), po odkodowaniu VIN ma 2VB Tyre Pressure Indicator.

Samochód jest bez dużej/ małej nawigacji i ma wyświetlacz tylko w radiu.

obecnie jest na fabrycznych felgach stalowych z kołpakami.

chcę dokupić zimówki 205 50 17 oraz alufelgi OEM 17 (używane z reguły sprzedawane bez czujników)

czy czujniki z kół stalowych można przełożyć do aluminiowych?

czy da się jeździć bez czujników? (czy istnieje możliwość wyłączenia w komputerze?)

czy istnieje szansa, że samochód nie ma fizycznie czujników na felgach a jedynie przelicza obroty z ABS/ ESP?

samochód dopiero kupuję i stąd może moje dziwne pytania :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

odpowiedź brzmi: da się przełożyć czujniki i nie trzeba na nowo kodować. Wulkanizator przełożył mi czujniki ze stalowych na alu 17, które niezwłocznie zakupiłem.

nowe pytanie brzmi:

czy da się zakodować po 2 czujniki na kazde koło? tzn. jak kupię koła letnie to nie chciałbym znowu przekładać czujników z zimy.

czy da się mieć 2 komplety kół z czujnikami bez ciągłego jeżdżenia do serwisu na kodowanie?

pozdr

Opublikowano

1. Auto samo rozpoznaje nowe czujniki po procedurze resetu (wybierasz w idrive) i przejechaniu z 5km - nie trzeba nic kodowac

sam mam w kolach zimowych jeden komplet czujnikow. a w letnich drugi komplet i wlasnie tak to sie odbywa

komplet oryginalnych czujników w ASO mozna dostac za 1300zł (ja mam taką opcję w jednym aucie)

komplet zamienników HUF (czyli producenta który robi wlasnie czujniki BMW) mozna dostac na allegro na 850zł (moj tata ma taka opcje w swoim BMW)

http://allegro.pl/czujniki-cisnienia-opon-bmw-f10-x3-x4-36106798872-i6392759646.html

komplet nowych oryginalncyh na allegro za 700zł (ja mam taką opcje w drugim aucie)

jest tez czwarta i piąta opcja, czyli zakup uniwersalnych czujników AUTEL i zapgroamowanie iuch pod auto (klonowanie) - ok 800zł w wulkanizacji lub zakup takich czujników na aliexpress wraz z urzadzeniem do ich kolonowania- wyjkdzie z 550-600

http://allegro.pl/autel-pad-tpms-programowanie-czujnikow-test-nowosc-i6640488346.html

W SERWISIE NIE TRZEBA KODOWAĆ CZUJNIKÓW CISNIENIA

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

To ja jeszcze spróbuję odgrzać temat. Czy można zrezygnować z tych czujników po zmianie kół ? Rozumiem, że pojawi się jakiś komunikat błędu ? Jak można go usunąć, dzięki za wskazówki

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk