Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Proszę o poradę. Wczoraj przy wymianie opon na zimowe zakład wulkanizacyjny podał mi informacje że przy kołach brakuje czujników ciśnienia powietrza. Sprawa dotyczy F11 2,0 D 2010 rok.

Zastanawiam się teraz czy powinny być czy tez działa to na innej zasadzie. Jeśli powinny być to jakie? Pół roku temu dawałem auto aby wyprostowali felgi i mogli buchnąć. W tej chwili auto po odpompowaniu do 1 atmosfery i przejechaniu kilometra nie pokazuje przebicia. :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zapewne masz zwykły system RPA wykorzystujący czujniki ABS które zliczają ilość obrotową kół i na tej podstawie szacowny jest spadek ciśnienia. Jeśli miał byś system RDC gdzie przy każdym kole jest czujnik to w I-drive miał byś informacje o dokładnym ciśnieniu każdego koła oddzielnie.
Opublikowano

Tez mi się tak wydawało. Mam tylko zielone koła bez wartości. Przez chwile zgłupiałem gdyż mam dwa identyczne auta. Maja numer vin kolejny po sobie. Jeden ma czujniki w kołach i nie wiem jakim cudem. Zmieniałem opony naraz w tym samym czasie i dlatego zauważył to pracownik warsztatu . Ale obydwa maja tylko zielone opony w menu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk