Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie popatrzcie na oba filmiki i powiedzcie mi czy ten silnik prawidłowo pracuje (nie zwracajac uwagi na piszczacy pasek)

i czy ten dzwiek na rozgrzanym silniku takie pukanie to vacum pompa??

Prosze o szybka odpowiedz.

Opublikowano
prawidłowa praca, ale kopci ci chyba na niebiesko oznacza to ze masz do zrobienia uszczelniacze zaworowe.

.

.

.

Nienawiść do zamienników, tak zostałem wychowany.

Opublikowano

To znaczy ja mam zamiar kupic ten silnik bo w moim poszła panewka i dlatego pytam bo mam 250 km po ten silnik :)

ale dzieki za odpowiedz ;)

ciezko jest zmienic takie uszczelniacze?? i czy jest to drogie??

Opublikowano

Tego to Ci nikt nie powie, bo nikt nie zna odpowiedzi na to pytanie.

Prawdopodobnie jest to pompa vaccum albo vanos. W necie jest duzo teorii spiskowych i poradników dotyczące tego problemu.

Moim skromnym zdaniem to pompa vacum, która została wycofana z produkcji i zastąpiona nowszą.

Przyblady, ze to pompa.

Przykład ze to vanos:

//Tutaj pracuje elegancko, ale zobacz ile ma łapek w dół.

Za uszczalniecze

400/500zł robota bez sciagania glowicy (najlepsza opcja ) + 200zl uszczeniacze najlepszej jakosci = 600zl = ale jak jest po drodze to rozrząd lepiej zrobic i wszelkie inne uszczelki.

Tu kolejny film z vanosem

a inni mowia ze to valetronic i mogą mieć rację.. bo silniki z valve tak pracują ;p

.

.

.

Nienawiść do zamienników, tak zostałem wychowany.