Skocz do zawartości

Dziwne odgłosy przy 2-3k obrotów (filmik) E46 1.9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam otóż mam problem, moje bmw wydaje dziwne odgłosy, nie wiem co to może być, jakieś sugestie?
https://www.youtube.com/watch?v=R8kZ9KbYLNo

Jest się czym przejmować?

Opublikowano
Rzęzi strasznie ale co to może być to nie wiem. Coś jakby się nie wkręcał na obroty tylko dławił albo coś drży i się obija, skąd ten dzwięk dochodzi ?
Opublikowano
Gdzieś z pod silnika, gość od którego kupiłem auto mówił że to jakiś przewód od gazu nie jest do końca zabezpieczony i przy pewnych obrotach stuka i obija się o blachę, może tak być? Znowu gazownik mi powiedział że to rozrząd do wymiany... temu dokładnie nie wiem co z tym zrobić. Autko jeździ normalnie,nie ma przy tym spadków mocy czy czegokolwiek
Opublikowano

Kolego , nie chce Cię martwić ale miałem to samo.Najpierw stakanie jak tu powyżej 2-3 tysięcy z czasem zaczeło na luzie stukać .Wkońcu wracając z dłuższej trasy zaczeło warczeć tak jak tu na filmiku.Uszkodzony wał korbowy.