Skocz do zawartości

Tylnie lampy LED w modelu '96, problem - kierunkowskazy

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kupiłem lampy z modelu 2004 (facelift 2000), nówki od Hella i zleciłem zamontowanie w moim BMW 520i. Wszystko działo, lampy pięknie świecą, jednak pojawia się jeden problem.

Gdy mam włączone oświetlenie (jazda w nocy), kierunkowskazy czasami przyśpieszają dwukrotnie (migają 2 razy szybciej, tak jakby żarówka była przepalona - ale żadna nie jest, miga wszystko). I tak dzieje się niezależnie od strony - prawej czy lewej.

Efekt występuje najczęściej przy niskich obrotach silnika (600, jak stoje na skrzyżowaniu).

Może ktos spotkał się z takim problemem albo wie co jest problemem?

Opublikowano
problemem jest zly montaz swiatel. Pewnie ktos nieudolnie przeprogramowal sterownik i cos sie sypie lub narezał przejsciowki tyle ze nie do konca dobrze. Jedz na reklamacje. Swoja droga moze warto sprawdzic alternator przy okazji

pozdrawiam

t.

Opublikowano
Kupiłem lampy z modelu 2004 (facelift 2000), nówki od Hella i zleciłem zamontowanie w moim BMW 520i. Wszystko działo, lampy pięknie świecą, jednak pojawia się jeden problem.

Gdy mam włączone oświetlenie (jazda w nocy), kierunkowskazy czasami przyśpieszają dwukrotnie (migają 2 razy szybciej, tak jakby żarówka była przepalona - ale żadna nie jest, miga wszystko). I tak dzieje się niezależnie od strony - prawej czy lewej.

Efekt występuje najczęściej przy niskich obrotach silnika (600, jak stoje na skrzyżowaniu).

Może ktos spotkał się z takim problemem albo wie co jest problemem?

no tak jest na diodach, one pobieraja bardzo malo pradu dlatego wyglada to tak jakby zarowka byla przepalona

trzeba ten modul z rezystorami, lub wmontowac gdzies jakas realna zarowke

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif