Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, posiadam BMW e34 z 1988r. Jest w nim centralny zamek bez pilota. Mam problem przy otwieraniu drzwi, kręcę kluczykiem w lewo i nic się nie dzieje, muszę dużo gmerać przy zamku, żeby go otworzyć. Często pomaga trzymanie pociągniętej klamki. Przy zamykaniu nie ma żadnych problemów. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam !
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W zamku jest mikrostyk i pewnie się zużył.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano

Ten mikrostyk nie odpowiada za działanie centralnego, że jak już otworzę drzwi to wszystkie się otwierają? Mi chodzi o to że tam może być coś mechanicznie uszkodzone bo przekręcam kluczyk i rygiel drzwi się nie podnosi. Jak już uda mi się unieść ten rygiel to wszystkie drzwi się otwierają.

A jeśli się mylę i to faktycznie ten mikrostyk, to da się go naprawić/wymienić, czy trzeba cały zamek zmieniać ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możliwe że faktycznie mechanicznie się coś zacina.Do póki nie ściągniesz poszycia drzwi i nie zobaczysz co tam jest nie tak to tylko możemy zgadywać.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
  • 5 lat później...
Opublikowano
hehe , trochę mam podobnie , wydaje mi sie że coś jest wyrobione , pewnie bębenek , ja zeby otworzyć drzwi musze jakby sprawić że klucz nie jest normalnie rzekręcony tylko tkręce po boku bębenka. Lepsze jest to za jak zamykam to samochód , to drzwi kierowcy sie zamykają a wszystkie pozostałe nagle sie otwierają i dopiero po drugim przekręceniu kluczyka rygle zostają w pozycji donej :)