Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jakies 4 miesiące temu zawirusowałem moja beemke (e46 320d 136PS) bez hamowni auto wyraznie lepiej jezdziło ale niestety zaczeło dymic na czarno wydaje mi sie ze ostatnio problem ten sie nasilił a mianowicie zaczełom mocniej dymic i odczuwalny jest spadek mocy wczesniej gdy wciskałem gaz "do dechy" auto płynnie przyspieszało w całej skali obrotomierza teraz taki efekt mozna uzyskac jesli "popmopuje" pedał gazu tzn wykonuje pulsacyjne ruchy zarówno przy ruszaniu jak i redukcjach gdy wcisne pedał maksymalnie auto sie muli i robi sie za nim czarno jak za autobusem miejskim :mad2: czekam na jakies rady itp pozdr
Opublikowano
Jakies 4 miesiące temu zawirusowałem moja beemke (e46 320d 136PS) bez hamowni auto wyraznie lepiej jezdziło ale niestety zaczeło dymic na czarno wydaje mi sie ze ostatnio problem ten sie nasilił a mianowicie zaczełom mocniej dymic i odczuwalny jest spadek mocy wczesniej gdy wciskałem gaz "do dechy" auto płynnie przyspieszało w całej skali obrotomierza teraz taki efekt mozna uzyskac jesli "popmopuje" pedał gazu tzn wykonuje pulsacyjne ruchy zarówno przy ruszaniu jak i redukcjach gdy wcisne pedał maksymalnie auto sie muli i robi sie za nim czarno jak za autobusem miejskim :mad2: czekam na jakies rady itp pozdr

O ile dobrze zrozumiałem to zchipowałeś auto- po tego typu modyfikacji to norma, puytanie jeszce co masz za chipa czy jakiegoś z allegro aza 400 zł czy profesjonalnego ? dziwi mnie że po chipie nie pojechałeś na hamownie.. Może być to jeszce wina przepływki ale znawca nie jestem.

Opublikowano

Nieszczelnosc ukladu dolotowego lub do dupy zchipowane. Ktos pisal Ci program czy dołozyłeś boxa? Jeśli pisali to szkoda ze nie zareagowales odrazu. Czarny dym po zchipowaniu dowodzi że jest za bogato w stosunku do ilości powietrza. Słyszysz tez turbine, albo uciekające powietrze? Sprawdz bardzo dokładnie wszystkie rury od filtra przez turbo, Ic do kolektora, moze puscila jakas opaska, moze któryś z wężyków jest pękniety.

Pozdrawiam!