Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem zonie X3 (e83) i charczą przednie głośniki (te w drzwiach).

Najpierw chciałem kupić używki i podmienić ale wszyscy piszą że seryjne głośniki to śmieci wiec postanowiłem pójść o krok dalej i coś pogrzebać.

Jest sens zakładać te zestawy dedykowane z popularnego portalu aukcyjnego czy lepiej kupic dystanse i kupić jakiś zestaw odseparowany np Hertza czy Helixa itd? Wogle na tym seryjnym wzmacniaczu ma sens taki zestaw odseparowany?

Czy może olać i pójść i kupić zwykłe głośniki dwudrożne trochę lepsze ?

Przyznam szczerze że nie chciał bym za bardzo auta rozbebeszać na zimę to raz a dwa chciał bym zostawić seryjne radio z navi.

Macie jakieś sensowne pomysły?

Opublikowano

Kolego a masz hi fi czy stereo?

Chcesz żeby tylko nie trzeszczalo czy ma lepiej grać?

Sprzedam instalację na nowej oryginalnej kostce do l7, światłowody i wtyczka.
Opublikowano

W sumie to nie wiem który mam zestaw. Mam małą navi MK4 mam woofery pod siedzeniami.

Wiadomo ma zagrać lepiej od serii ale nie jestem audiofilem i nie muszę mieć nie wiem jakiego dźwięku.

Opublikowano
a masz wysokotonowe w słupkach? a po co chcesz wciskać 13?
Sprzedam instalację na nowej oryginalnej kostce do l7, światłowody i wtyczka.
Opublikowano

Chciałem dać 13 bo mam taki fajny zestaw odseparowany Helixa i myślałem że to upchnę.

Pytanie z innej beczki czy X3 ma takie same głośniki co e90?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dostałeś już odpowiedz na to w innym temacie kolego :norty: :norty: :norty:

Ponieważ tamten temat został CUDOWANIE skasowany może komuś się przyda na przyszłość.

Głośniki z 60 e90 itd dostępne na allegro nie pasują do X3 e83. Mają inna głębokość montażową.

Tzn da się je zamontować przy małej rzeźbie (i nie wiem czy wszystkie bo np Dietza się dało) ale na pewno nie jest to rozwiązanie "dobre".