Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam do was pytanie czy wszystkie modele lamp full led są skrętne oraz potrafią wycinać słup światłą na długich tak aby nie oślepiać innych kierowców ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W BMW tak :) szczególnie dobrze z adaptacyjnym doświetlaniem.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano

"zwykłe" reflektory LED nie są skrętne. Skrętne na pewno są Adaptive LED.

Obydwa typy są full LED - nie mają żadnych żarówek halogenowych.

Nie wiem natomiast czy bez asystenta świateł długich działa funkcja "wycinania światła" aby nie oślepiać innych kierowców. Wątpliwość tę mam zwłaszcza w przypadku "zwykłych" reflektorów LED, Adaptive LED być może tak działa.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie tak działa to jak u kolegi no4fly. Również wycina pieszych na poboczu co by im oczu nie "wypaliło" :-)

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
Nie wiem o jaki konkretnie model pytasz, ale adaptacyjny xenon w F10 LCI jest na prawdę bardzo dobry. Nie żałuje, że nie mam LED, choć ten pięknie wygląda na aucie.
http://images.spritmonitor.de/773563.png
Opublikowano
Adaptacyjne led są świetne dla nas. Bardzo pomagają dostrzec zwierzynę przy drodze w zalesionych terenach.Jednak nie mam porównania do ksenonów. Teraz trochę zejdę z tematu. Uważam , że kierowcy tirów nie są z nich zadowoleni. Gdy z przeciwnego kierunku nadjeżdża ciężarówka z zza górki , to jej kierowca wpierw dostaje "po oczach" a potem dopiero ledy dostrzegają światła tira. Człowiek jest w stanie zauważyć "obrysówki " na kabinie ciężarówki i wcześniej zmienić na mijania.
Opublikowano
Orientuje się ktoś czy do asystenta świateł wystarczy tylko ta kamerka w lusterku czy wymagana jest też ta kamera w szybie ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kamera w szybie. "Kamerka" w lusterku służy do ...przyciemniania lusterka.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A to ta jest od świateł :-)

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska