Skocz do zawartości

Zamiana Xenonu na Bi-xenon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie odnośnie zamiany lamp w bmw e46 po lifcie. Otóż mam lampy xenonowe firmy zkw które bardzo słabo świecą , chciałbym je wymienić na bi-xenonowe i tu moje pytanie czy musiał bym coś w nich przerabiać ? Czy porostu zamiast wiązkę od drogowych h7 podpina się pod soczewkę i przesłona się otwiera ? Z góry dziękuje za odpowiedź :) ps. szukałem ale żadnej konkretnej odpowiedzi nie widzę .
Opublikowano

Dokładnie tak jak piszesz ,

Tylko pytanie jakie ty masz lampy a jakie chcesz zamontować , itp itd , to że słabo swiecą to znak że odbłyśnik jest już wypalony ,

Reflektory Samochodowe-SpawaniePlastików
Opublikowano
  • Autor
Mam lampy na oryginalnym xenonie ze spryskiwaczami i samo poziomowaniem . Dokładnie odbłyśnik jest wypalony. A chce zamontować bi-xenony
Opublikowano

Oryginalne lampy to jest bi xenon.

chcesz mieć drugą soczewkę?

Opublikowano
  • Autor
Nie , własnie czytałem ze powinien być bi xenon po lifcie , ale mam zwykły xenon, z długimi na h7 i nie ma przesłonki na soczewce
Opublikowano
  • Autor
Sorki jednak jest przesłonka ale swiatło jest tak słabe ze jest to prawie nie zauważalne. Ale dziękuje za odpowiedź
Opublikowano

czyli najprawdopodobniej masz wypalony odbłyśnik

a h7 to jest tylko doświetlająca,

no chyba że przysłona Ci się nie odsłania, odłącz te h7 i spróbuj gdzieś na ścianie włączyć światła drogowe, wtedy będziesz dokładne widział czy przysłona działa czy nie. Warunek to włączenie drogowych, czyli dźwignia od siebie, a nie "mignięcie". Przy pociągnięciu dźwigni do siebie zapalają się tylko h7, przysłona się nie odsłania

Opublikowano

bi xenony w e46 ?? to zamiennik lampy, mi sie nie podoba

wymien odbłysik, pewnie soczewka zaszła mgiełką, wypoleruj klosz,poza tym jak zarnik odświecił swoje to nie bedzie miec swojej mocy.

u mnie auto 2001rok i xexon swieci jak poje.... dalej i mocniej od swiatel dlugich, a i tak długie mam zarówki boscha +130%

gg 5216510

6981e5d7cb7f0.jpg

Opublikowano
Żaden zamiennik lampy, oryginalne e46 miały bi xenon
Opublikowano

Słabe światła to właśnie wypalone albo zmatowiałe odbłyśniki. Ja u siebie wymieniłem profilaktycznie( przy wymianie pękniętej obudowy)

Miałem delikatnie matowy punkt odbłyśnika w jednej lampie, nie spodziewałem się jakiejś zmiany bo świeciły dobrze.

Natomiast efekt był zdumiewający, polecam.

Lampy rozbierają się co do śrubki, jest trochę roboty ale można samemu sobie z tym poradzić.

Opublikowano
lampa z dwoma soczewkami byla tylko w zamienniku. a te lampy z opcją tej kurtyny to inna sprawa

gg 5216510

6981e5d7cb7f0.jpg

Opublikowano
lampa z dwoma soczewkami byla tylko w zamienniku. a te lampy z opcją tej kurtyny to inna sprawa

no właśnie, bi xenon nie polega na tym że są dwie soczewki, tylko właśnie na tej przysłonie która jest w tej jednej soczewce,

nie chcę się upierać, ale prawdopodobnie każda e46 z xenonami ma bi xenon

Opublikowano

to takie: jest-nie jest. gdyby swiatla dlugie tez były na soczewce i xenonie to tak...

w takim razie moj xenon to bi xenon, bo w sumie jak swiece długie, to moje soczewki swiecą mocniej i dalej !! a swiatla długie, chodzi i tak mam h7 130%+ swiecą tylko wyrzej !!

gg 5216510

6981e5d7cb7f0.jpg