Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Szkoda że kolega nie pochwalił się tymi listewkami z allegro tak czy inaczej ja zamówiłem jak dostanę to się podzielę efektem
Opublikowano

Przecież kolega lester napisał że dopiero dzisiaj (10.01) dostanie inpost z listwami... Daj mu chociaz 3 dni na założenie tego.

Założy, to założę się że pochwali się... Keep calm... :8)

Opublikowano

Dzisiaj przyszły paczuszki, zamontowałem te listewki i nowe moduły led :cool2: . Generalnie te nowe moduły led to świecą tak że widać świecące listwy w dzień :)

Na starych modułach nie było widać w dzień aby ta listwa świeciła.

b882cfa32383ab49.jpg

d29f8058e8d9772c.jpg

8448104b31733d00.jpg

9ea5f145f28f5222.jpg

aa5062da9c8aa9fa.jpg

• Członkowie klubu
Opublikowano (edytowane)

Mega :)

To złudzenie czy faktycznie tak jest, jak na przedostatnim zdjęciu, że listwa drukowana ma jakby prążki i światło też nie jest jednolitym paskiem, tylko zostawia takie właśnie jakby prążki?

Edytowane przez GR

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Mega :)

To złudzenie czy faktycznie tak jest, jak na przedostatnim zdjęciu, że listwa drukowana ma jakby prążki i światło też nie jest jednolitym paskiem?

Niestety ma takie jakby trochę prążki, ale to chyba nie wina listwy tylko światłowodu. Listwa jest gładka.

• Członkowie klubu
Opublikowano

Montowałem przed chwilą ramkę i panel klimy LCI (zadziałał, jutro spróbuję przekodować zmianę koloru wskazań białe<>pomarańczowe), przy okazji sprawdziłem jak świecą u mnie boczki i te prążki to faktycznie są efektem światłowodu.

Zamawiam listwy ;)

hm... tylko nie wiem czy jednak takich nie kupić...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Lester, pieknie wygląda.

A mam pytanie czy 07.2015 ma może już te nowsze moduły LED ? Czy w każdej seryjnej było wkładane te "stare" słabiej świecące moduły.

Pozdro.

Opublikowano
Lester, pieknie wygląda.

A mam pytanie czy 07.2015 ma może już te nowsze moduły LED ? Czy w każdej seryjnej było wkładane te "stare" słabiej świecące moduły.

Pozdro.

Nie wiem, najlepiej wyciągnij ten moduł i sprawdź jego numer. 10 min roboty ;)

• Członkowie klubu
Opublikowano

no żesz....

chciałem sobie poprawić, to sobie popsułem

światłowód tak ciężko siedział w module, że niestety ułamałem światłowód...

ale potwierdziłem sobie, że mam te nowsze moduły... :roll:

zerknąłem w TIS, zdjąłem boczek i się załamałem, bo to jest zgrzewane z boczkiem....

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Członkowie klubu
Opublikowano

Tak, ale siedział jak zespolony... przekręciłem niechcący moduł i się ułamało...

Wczoraj udało mi się skleić. Niestety nie jest już tak jasny jak był, nie dziwne, ale jest OK, póki co odpuszczę wymianę - nie wiem czy udałoby mi się to złożyć. Wg. TIS trzeba ściąć zgrzewy i mam obawy, że nie będzie jak złapać potem listwę ozdobną, w której jest ten światłowód, bo to jest razem zgrzane... trzeba by rzeźbić lub wymienić też listwę.

ASO może naprawić za 550zł ;) i potrzebują mieć całe auto, nie tylko boczek ;)

Prościej będzie, jakby co, kupić drugi boczek z rocznika...

Kupię te listwy rozpraszające i zobaczę jak będzie, może da się z tym żyć... ;)

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Członkowie klubu
Opublikowano
światło na zdjęciu może być zawsze przekłamane, ale masz raczej nowy

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Koledzy w jakichś wersjach, albo w jakich rocznikach, czy tez od czego zależna jest opcja zmiany koloru podświetlenia - biały lub pomarańczowy. Mam 2013 rok i u mnie jest tylko kolor pomarańczowy, w opcjach mam możliwość regulacji jasności światła.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
teraz tylko kodowanie HU aby cały ambiet ustawić w idrive na 100% a jasność licznik i wyświetlacz od HU regulacja z palca koło przełącznika świateł bez zmiany reszty podświetlenia auta :cool2: