Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko. Ornientujecie się może czy jest możliwa wymiana w moim Bmw 318i e36 94r silnika na motor o tej samej pojemności 1.8 ti ale z głowica 16-to zaworową ( silniki te siedział w wersjach coupe i compact)

Jeśli było by to możliwe to co trzeba było by wymienić. Dodam że stary silnik to 1.8i na łańcuchu bodajrze model m43.

Bede wdzieczny za informacje

Opublikowano
no włąsnie interesuje mnie co ewentualnie będe musiał wyminić. Stary silnik zajexdził mi brat w te upały. NIsprawdził poziomu płynu chłodniczegi przegrzałsilnik i teraz bierze olej. Musze teraz wyminić silnik. Zastanawiam sie nad wymiana pierścionków i szlifem a kupnem używanego silniki. Mysłame o motorze 1.8 is. Cena samego motoru jest jeszcze do przełkniecia. Interesuje mnie ewentualny koszt inych cześci któe będzie trzeba do tego wymienić. I jakie to częsci. Co ewentulanie wyjdzie tanije remont czy kupno używanego 1.8 is i przeróbki