Skocz do zawartości

E70 3.0si - Chłodnica wody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Delikatnie mi kapie z chłodnicy wody. Zamówiłem dzisiaj zamiennik według oryginalnego numeru i przyszła chłodnica różniąca się ilością końcówek do podpięcia węży. Po lewej stronie chłodnicy są dwie końcówki do wody i dwa korki spustowe, w zamienniku są dwie końcówki do wody i jeden korek. Najgorsze to to, że z drugiej strony mam dwie końcówki do wody a przyszła z jedną tylko dużą. Na stronie RealOEM.com nie ma zdjęcia ilości końcówek. Na pewnym znanym serwisie aukcyjnym szukając po oryginalnym numerze znajduje tylko z jedną końcówką po prawej stronie auta. Może ktoś wie o co chodzi?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

jezeli masz silnik benzynowy 3.0Si

17 11 7 585 036

17117585036, 17 11 7 585 036 BMW X5 E70

P.S.

podaj VIN na PW to zobacze :D

Pozdrawiam Andrzej
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

wg VIN-u jest 17117585036 .... ale na zdjeciu jest 17117585035 ? ? ?

17117585035

WASSERKÜHLER KÜHLER MOTORKÜHLER BMW X5 E70 3,0si 4,8

http://www.ebay.de/itm/WASSERKUHLER-KUHLER-MOTORKUHLER-BMW-X5-E70-3-0si-4-8-17117572739-17117537103-/162129015066?hash=item25bfa4711a:g:SRoAAOSws4JW6-Jd

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano
Dokładnie o to mi chodzi. Może była jakaś zmiana konstrukcyjna i wystarczy ten jeden przewód zaślepić?
Opublikowano
Temat do zamknięcia, sprawa wyjaśniona. Była zmiana konstrukcyjna w chłodnicy i wężach doprowadzających płyn do niej,
Opublikowano
Tak można zaślepić ten jeden przewód. Ta chłodnica co miałem miał dwa oddzielne obiegi. W nowej został jeden duży.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Koledzy podbijam temat. ma niestety to samo. Wczoraj pod samochodem płyn. Ewidentnie cieknie z chłodnicy. Mm ten sam problem. chłodnica ma 4 wejścia. Co prawda znalazłem odpowiednią ale prawie 400 pln droższa. Czy można zaślepić w samochodzie rurkę 12, idącą do chłodnicy.

Widzę, że są modele gdzie jest rurka zaślepiona nr 11.

http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=FE43-USA-02-2010-E70-BMW-X5_30si&diagId=11_3755

Opublikowano
Ja zaślepiłem i nie ma żadnego problemu. Zadzwoń do serwisu i spytaj o tą zaślepioną rurkę to Ci wszystko wytłumaczą.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Ja miałem utoczony korek który wcisnąłem w węża i w tym miejscu opaska skręcana. Można też dobrać śrubę o odpowiedniej średnicy i wsadzić ja w rurkę i na to opaska skręcana.