Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam w swojej beemie 316i instalacje gazowa (zwykla, nie sekwencja). Dzis..na skrzyzowaniu..gdy ruszalem uslyszalem strzal z komory silnika (nigdy wczesniej nie slyszalem czegos takiego). Silnik zgasl. Po odpaleniu zaczal wariowac..mianowicie na gazie praktycznie nie chce chodzic..na paliwie jedzie ale strasznie szarpie no chyba ze ma wyzsze obroty. Gdy poszcze pedal gazu auto gasnie. Caly czas trzeba trzymac je na obrotach. Co to moze byc? Dzieki za wszelkie rady!

Pozdro!

P.S.

Ja stawiam an przeplywomierz?

Opublikowano

Sprawdz gumę miedzy przepustnica a przepływomierzem (chyba u ciebie tez taka jest :) :) czy przypadkiem gdzieś nie zleciała? i czy nie pękła ... umnie jak gaz walnie to spada ta guma i dzieją sie takie zeczy jak opisujesz... moze tak samo jest u ciebie ?

Powodzenia.

Opublikowano
Sprawdź czy dolot cały no i chyba najwyższy czas zadbać o układ zapłonowy :8)
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano

Jeśli guma przepustnica-przepływomierz jest cała to sprawdź czy nie zrzuciło węża z silnika krokowego.

Ja mam jako zabezpieczenie założoną plastikową opaskę na rurze na przepustnicy zamiast metalowej. Bardzo dobrze się sprawdza w razie strzału; nie mam nawet klapy zabezpieczającej na przepływomierzu.

Opublikowano
Guma miedzy przepustnica a przepływomierzem spadla mi podczas strzalu ale naciagnelem ja na nowo. Okazalo sie ze spadl waz z silinczka krokowego! Nie wiem jak moglem tego nie zauwazyc! Dzieki za odpowiedzi!