Skocz do zawartości

Czy trzeba aktywować nowe czujniki RDC?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiecie może czy wymagana jest jakiegoś rodzaju aktywacja bądź kodowanie nowych czujników rdc? Auto mam z lutego 2015r było wyposażone w standardzie w system kontroli ciśnienia w oponach.

Stare felgi sprzedałem ze starymi czujnikami i zakupiłem używane o nowszym numerze. Podobno są jakieś starsze i nowsze. Kupiłem te nowsze.

Słyszałem ze podobno trzeba to jakoś kodować ale felgi właśnie dzisiaj założyłem i ku mojemu zdziwieniu po zresetowaniu w komputerze pokładowym systemu wszystko zaczęło działać i pokazuje dobre ciśnienia. Czyli że nic nie trzeba z tym robić :?:

Opublikowano
Dobra to wszystko jasne, bo ja myślałem, że to trzeba jakoś programować i już komputer zamierzałem brać do ręki. Dzięki wielkie :D
  • 1 rok później...
Opublikowano
Podczepiam się pod stary post, bo nigdzie nie znalazłem odpowiedzi jak aktywować nowe czujniki RDC, bo teoretycznie powinny automatycznie. Zakupiłem do F11 2017 nowe oryginalne koła z czujnikami, zamontowałem i cały czas trwa resetowanie RDC, brak informacji o ciśnieniu w oponach. Co zrobić, aby zaczęło działać?
Opublikowano
U mnie wystarczyło wcisnąć deser rdc i samo nagle wskoczyło. Z tego co wiem to są różne generacje tych czujników i dwa rodzaje systemow. Wiem, że kupiłem także nowsze czujnik i nie miałem żadnego problemu.
Opublikowano
Te nowe założone to są nówki z salonu - kompletne koła, więc teoretycznie powinny mi od razu zadziałać. A jednak nie zadziałały....
Opublikowano
w takim razie jedź do aso i niech myślą. Powinno działać od razu po resecie