Skocz do zawartości

komunikat: brake linings - o co chodzi? (e34)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

pojawia sie komunikat brake linings, mam to caly czas

zaraz po kupnie wymieniali klocki hamulcowe (jakies zamienniki), nie wiem czy przed wymiana tez to bylo

wymienilai mi tez pare przednich tarczy (zamienniki jakies tanie, nie oryginalne bmw)

ale z tego co wiem to brake linings oznacza klocki hamulcowe

o co biega? bo hamulce mam sprawne

choc, przy hamowaniu sciaga mnie na prawo, moze cos nie tak zrobili przy wymianie?

co ciekawe wymienialem felgi, to sciagalo na lewo, pojechalem na zbierznosc i teraz sciaga na prawo :)

pozdrawiam

Edytowane przez Marcin978
http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano

Witam

Skoro wymienili klocki i sie swieci to pewnie klocki bez czujników,czujnik zuzycia klockow uszkodzony czy cos takiego :-)

Pozdrawiam

Adam

Opublikowano
To że ściąga na boki to niedobrze. Zbieżność do d..py. A ten alarm świadczy o braku czujników w klockach. Bez tego da się jeździć ale zbieżność to sobie lepiej sprawdź w warsztacie. HMMM. Czym ci przykręcali koła? Kluczem dynamometrycznym czy zwyklym? Jak zwykłym to może nierównomiernie masz podokręcane śruby w kołach i dlatego ściąga na boki.
Nie chcem, ale muszem... jeździć na gazie.
Opublikowano
To czym przykrecali koła nie ma najmniejszego znaczenia, chyba ze nie dokrecili, ale to słychac, poprostu masz zbieznosc do roboty, lub stare gumy z wybrzuszeniami

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW