Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Dzisiaj odebrałem auto od mechanika. Był delikatny wyciek z pod misy olejowej i wymieniana uszczelka pokrywy zaworów

Podobno do wymienienia uszczelki pod misą było opuszczane zawieszenie jeżeli dobrze zrozumiałem mechanika. Po odebraniu auta zostałem poinformowany, że muszę sobie ustawić zbieżność więc okej wyjechałem z warsztatu i faktycznie zbieżność jest do ustawienia ale zaciekawiło mnie, że przy skręcaniu są niepokojące piski wydaje się, że tak jakby z kierownicy. Czy może to być spowodowane tym, że zbieżność nie jest ustawiona?? Przed oddaniem auta nic takiego nie miało miejsca

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niższa temperatura i wilgoć mają wpływ na pojawienie się pisków. U mnie jest podobnie ale na razie nic z tym nie robiłem - piszczało z tydzień temu, ale np dziś już nie.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano

Pojechałem dzisiaj na tą zbieżność i dziwna sytuacja. Rano ten odgłos był a np teraz wieczorem już nie.

Jutro spryskam sprayem silikonowym tą gumę o której mówił kolega i zobaczymy.

A tutaj jeszcze wrzucę filmik jaki to jest odgłos

Opublikowano
Guma na pedalami piszczy cicho, twoj odlgos to jest inny , bardziej skrzeczacy, ale od przesmarowania i sprawdzenia czy dobrze siedz trzeba zaczac.
Opublikowano
Okazało się, że przy montowaniu zawieszenia po uszczelnieniu jakaś guma się nie "spasowała" i musieli poprawiać ale na szczęście już jest ok :)