Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

mam mała prosbe!!!! w jaki sposób ustawić rozrzad w bmw 525 tds z 94 rok

pompa wtryskowa nie była wyjmowana ale wymieniałem pierscionki na tłokach i kreciłem kołem, zadnych oznaczen na wąłku tez nie robiłem

z jaka siła ma byc dokrecona głowica???

pozdrawiam

Opublikowano

1. 80nm

2. 180stopni popuścić

3. 50nm

4. 90stopni

5. 90stopni

6. zapalić na 25min

7. 90 stopni

Rozrząd OT ustawić blokada włozyć wkoło zamachowe pod rozrusznikiem dziura. wałek blokada kwadrat za kołem zębatym i z główki

BMW sie nie psuje
Opublikowano

witam ponownie.

a czy ktos mógłby mi to napisać jakos prosciej jak i co po kolei. bo próbowałem tak ustawic i strasznie głosno, jak trakrttor.

pozdrawiam

Opublikowano

Tak jak już kolega marek760i napisał blokada wału korbowego w górnym położeniu tłoka na 1 cylindrze jest na kole zamachowym i poprzez włożenie bolca w otwór w bloku pod rozrusznikiem.

Zapomniał jedynie dodać że dla ustalenie czy pompa wtryskowa jest w położeniu dla pierwszego cylindra lub szóstego, na kole zębatym od pompy wtryskowej jest nabity punkt, widoczny patrząc na to koło z góry. I to jest moment wtrysku na pierwszy cylinder. Co do wałka rozrządu to wypada mieć przyrząd, ale równie dobrze można sobie poradzić suwmiarką przekładając ja w obie strony i sprawdzając położenie od płaszczyzny głowicy.

Opublikowano

WITAM PONOWNIE.

wkońcu po mieudanych próbach ustawienia postanowiłem i oddałem samochodzik do boscha. lepiej sie na tym znaja tak wiec niech to lepiej zrobia fachowcy :D

pozdrawaim