Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam następujące pytanie:Jak sprawdzić date sprowadzenia samochodu z Niemiec.Auto nie przyjedzie na własnych kołach tylko na lawecie lub z innymi na ciężarówce.

Chodzi mi o to że zamówiłem samochód,a że jestem osobą podejżliwą szczególnie jesli chodzi o chandlarzy,to chce sprawdzić czy facet mówi prawde i auto czeka na transport z Niemiec,czy jest składane z trzech innych gdzies w szopie za miastem :mad2:

Pozdrawiam wszystkich i dziękuje za odpowiedzi!

Opublikowano

Sprawdz date na umowie. Jesli bedziesz pisal umowe z tym handlazem a nie z poprzednim wlascicielem to masz prawo zarzadac do wgladau jego umowy zakupu

Ale co Ci da sprawdzenie daty. Teraz w niemczech wiecej przekretów robia niz w kraju. Tam polacy, ruscy i litwini zbieraja samochody rozbite, bez prawa do rejestracji itp i robia z nich jedno "w idealnym stanie". Trzeba bylo samemu po to auto jechac do Niemiec

Pozdrawiam
Opublikowano

dzięki za informacje.

Sam nie dam rady bo:

-czasu nie mam

-języka nieznam

-procedóry i formalności są mi obce itp itd

Tak więc pozostaje to zlecić...i modlić sie :modlitwa: :mrgreen:

Opublikowano
Trzeba bylo znalezc solidnego posrednika (zapytac na forum) i pojechac razem z nim do Niemiec po auto. Wyjazd na 1-2 dni to juz bys se czas zorganizowal. Ale skoro juz czekasz na auto to pewnie musztarda po obiedzie...Miejmy nadzieje ze autko bedzie w zajeb...stanie.
Pozdrawiam
Opublikowano
jeszcz mozesz sprawdizic date wymeldowania pojazdu z niemiec. tam jest zawsze stempel i data ... :roll: no chyba ze to jakis przekret i handlarz bedzie cos krecil to byl bym ostrozny ... ja zawsze jade sam po autai dobrze na tym wychodze ... troche to meczace ale mam satysfakcje :mrgreen:
Opublikowano
Trzeba bylo znalezc solidnego posrednika (zapytac na forum) i pojechac razem z nim do Niemiec po auto. Wyjazd na 1-2 dni to juz bys se czas zorganizowal. Ale skoro juz czekasz na auto to pewnie musztarda po obiedzie...Miejmy nadzieje ze autko bedzie w [bAD]...stanie.

gdzie ci pośrednicy i ile biorą?