Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Mam problem z tylną szybą, podczas domykania osoba włożyła rękę szyba zjechała w dół kilka cmi od tego czasu nie ruszy na żadnym z przycisków. Na desce mam komunikat

Power window anti-trap function, czy jest problem z komputerem trzeba to jakoś zakodować ponownie? bezpiecznik sprawdzone. Musiałem rozkręcić tapicerkę i ręcznie dociągnąć szybę. Z pilota też nie rusza ani w dół ani w górę.

A może jednak padł przekaźnik szyby ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzisiaj też po raz pierwszy mi się wyświetlił błąd anti-trap szyberdachu ale zaadaptowałem go i wszystko wróciło do normy.

Spróbuj na włączonym zapłonie przyciskiem spróbować odsunąć szybę i trzymaj go tak z 20 sekund. Jak pomoże to zasuń i też przytrzymaj dłużej.

Poza tym nie jest ciężko wpisać w google "anti trap bmw" i coś poszukać, bo jest tego multum :mad2:.

http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=73&t=130970

http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano

Właśnie nie ma. Ja z żółtą ikonką szyby jeżdżę już chyba ze 3 miesiące, z tym że u mnie szyby tylne otwierają się po 3-4 cm. Dwóch speców tym się zajmowało i się poddali. Żadna adaptacja nie pomaga (ręczna, komputerowa), komputer serwisowy nie wykazuje żadnych błędów, a szyby nie chodzą prawidłowo.

Co do dachu to też miałem błąd i ręczna adaptacja rozwiązała problem.

Opublikowano
No to dziwne bo z tego co zdążyłem poczytać to każdemu ten błąd się naprawił albo po adaptacji przyciskami albo w inpie/disie. Może coś źle robisz?
http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano
Robiłem wszystkimi możliwymi sposobami, pojechałem do jednego gościa poddał się, pojechałem na Balicką w Krakowie do nieautoryzowanego serwisu BMW podpięli pod komputer (gość mówił że taki sam jak w serwisie autoryzowanym) i nic. Dwa razy byłem u nich. Gość od komputera też się zdziwił, mówił że jeszcze się nie spotkał z takim przypadkiem. Zero błędów, jedynie co "stwierdził" to że według niego winne są drzwi przednie kierowcy (nie wiem nawet na jakiej podstawie), ale przednie chodzą idealnie. W inpie pokazuje mi, że tylko włącznik w drzwiach kierowcy jest "zaadaptowany" aczkolwiek pasażera szyba chodzi.
Opublikowano
Czytałem w na forum o tym problemie, ale dotyczyło to gdy, szyba nie domykała się w odpowiednim momencie, u mnie nie rusza.
Opublikowano
Czytałem w na forum o tym problemie, ale dotyczyło to gdy, szyba nie domykała się w odpowiednim momencie, u mnie nie rusza.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdjac boczek i nasmarowac prowadnice i uszczelke szyby np. takim czyms co uzywaja hydraulicy do uszczelek bo nie niszczy gumy. Moze pomoze.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
A jak u mnie okazało by się że padł sterownik albo jakiś moduł, to który za to odpowiada - czy to jest moduł komfortu, ten pod skrzynką z bezpiecznikami ?
  • 2 lata później...
Opublikowano
Cześć, od wczoraj mam problem z tym komunikatem. Błąd wyskakuje pod opaleniu, znika, po kilku sekundach od nowa wyskakuje i tak w kółko. Wszystkie szyby działają normalnie, płynnie schodzą w dół i wstają po jednym wciśnięciu guzika. O co chodzi? co zrobić? miał ktoś z Was podobny problem?