Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam taki problem a w sumie to kolega któremu ogarniam e46. Nie mogę się połączyć za pomocą żadnego kompa do auta po prostu się nie łączy próbowałem delfhi, texa, kts, inpa, disa, i on jeszcze jeździł do różnych wszędzie lipa. Auto ogólnie jeździ silnik m57 184km auto pali i jeździ bez zarzutu, kiedyś się łączyło i bez przyczyny przestało tzn. nikt nic nie grzebał tylko chciał poduszkę skasować bo się kostka pod fotelem odpięła.
Opublikowano
Panowie i Panie nikt nie pomoże może chociaż jakiś link bo ja nic nie znalazłem.
Opublikowano

Hej. Mam podobny problem i częściowo go rozwiązałem tzn wróciła komunikacja ze wszystkimi modułami i sterownikami prócz ze sterownikiem silnika, nadal brak komunikacji. Winny okazał się czujnik kąta skrętu przy kolumnie kierowniczej, po jego odpięciu komunikacja wróciła z w/w modułami.

Zmierz napięcie na pinie 7 i 8 w złączu obd. W pinie 4 i 5 masz masę. Aby móc się zkomunikować napięcie powinno być większe od 2V daj znać jak zmierzycie.

Wszystko należy sprowadzać do najprostszej postaci ale... nie bardziej.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hej. w końcu zmierzyłem napięcia w złączu i na 7 pinie jest 0,31v a na 8 jest 0,25v. Pozostałe piny ok 4,5 masa jest 1 i 16 napięcie 12v. Po podłączeniu inpy wykrywa zapłon ale wyskakuje taki błąd:

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/661/LlAYQw.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dzisiaj wymieniłem sterownik silnika i ews. Co ciekawe łączy się teraz ze sterownikiem silnika a pozostałe moduły dalej lipa. Wie ktoś co może być bo zaraz kur....e podpale. Aha po wymianie komputra na 7 pinie pojawiło się 12v na 8 dalej 0.25v
  • 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Opublikowano
Witam odgrzeje temat mam podobny problem nie mogę się połączyć żadnym programem z e46 cabrio 2002 3.0i jedynie łączy mi sie ze sterownikiem silnika a zadne inne moduły nie chce ncs tez nie chce sie połączyc ???? pozdrawiam i czekam na pomoc
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam wszystkich , jestem nowym użytkownikiem BMW e46 320d 150 km 2002r.

Mam a mianowicie problem z podłączeniem się do sterownika ABS DSC . Jest brak komunikacji . Chcę się podłączyć ponieważ mam błąd który raz świeć się odrazu po odpaleniu auto , wyłącza się kontrola trakcji i świeci się na żółto kontrolka od ręcznego . Moje Auto łączy się ze wszystkimi systemami tylko nie z ABS . Byłem również na innych komputerach i jest to samo . Proszę o pomoc

Pozdrawiam