Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś może mi powiedzieć jak podnieść I-Level w E90 ?

Może na początek napiszę że mam istę P 3.59.4 i zrobiłem nią skan auta. Po skanowaniu pokazało mi 2 moduły do aktualizacji i zmianę I-level . Spisałem sobie numery ZB tych modułów i aktualizację zrobiłem za pomocom WinKfp do takich numerów jakie

Ista-p chciała zrobić. Po aktualizacjach winkfp, zrobiłem kolejny skan istą-p i po skanie niczego nie ma już do aktualizacji, ale też nie mogę w żaden sposób uruchomić, kliknąć w cokolwiek, wybrać z menu aby update-ować I-Level.

I teraz pytanie jak to zrobić ? i czy w ogóle można to zrobić domowym sposobem ?? ewentualnie ile czasu zajmuje taka operacja i czy jest jakieś niebezpieczeństwo uwalenia jakiegoś sterownika ?? bo wyczytałem jak na razie że dane o I-Level są zapisywane w kilku sterownikach min. w CAS który lubi czasem się wysypać przy codowaniu go ISTĄ.

Z góry dzięki za odpowiedź

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przecież to zrobiłeś podniosłeś stopień integracji ( I-Level.) dwóch sterowników przez winkfpt

to nic innego jak tylko aktualizacja oprogramowania

jest tylko po to aby zapobiec programowaniu starszą wersją ista niż ta co ma ją sterownik,

a I-Level. ma każdy sterownik to informacja jaką wersja ista był programowany , nie musi być identyczny w każdym sterowniku

E89x-16-07-503

E89x gruba oprogramowania

16 - rok 2016

07 - miesiąc oprogramowania

503 numer oprogramowana

i to jest stopień integracji I-Level

Aby podnieść stopień do wszystkich musisz odnowa zaprogramować cały samochód ISTA P, bez icom to lepiej nie zaczynaj, a już napewno tych po most nie wolno , możesz winkfpt ale też bez tych sterowników most , tylko po co, aby mieć kilka cyfr takich samych , nic ci w samochodzie nie zmieni

ponieważ już masz najnowsze wersje oprogramowania.