Skocz do zawartości

BMW E46 2,2 170 KM - instalacja gazowa, brak mocy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Nie dawno założyłem nowy gaz LOVATO. Przed instalacją auto na benzynie sprawowało się wyśmienicie. Po założeniu gazu, zaczęły sie problemy na benzynie oraz na gazie. Na benzynie auto przy ruszaniu '' przydławia się'' na niskich partiach obrotów. Na gazie auto do 3 tyś szarpie i się dławi. Zauważyłem również bardzo duży spadek mocy na gazie. Auto ma 170 koni. Zrobiłem oględziny instalacji, zamontowali mi reduktor RGJ-3.2L z tego co się orientuję ten reduktor jest do 166 koni. Ewidentnie za słaby. Wina tkwi w reduktorze?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie tylko w reduktorze.Oddałeś auto do partaczy i coś "namieszali" w instalacji benzynowej.Może uszkodzili dolot.
Opublikowano
Do warsztatu się właśnie umówiłem. Teraz kwestia reduktora. Posiada ktoś gaz firmy LOVATO, bądź zna się lepiej ode mnie? Jaki powinien być ten reduktor? Ten co mam RGJ.3-2J do 125 KW czy RGJ.HP do 180 KW? Dodam że auto ma 170 PS. Ci goście co montowali gaz powiedzieli, że reduktor jest wystarczający, a jeżeli chce większy to wstawią tylko że auto będzie więcej spalać gazu. Wiem tyle, że za słaby powoduje niszczenie głowicy. Nie mam już pojęcia.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Musi być Lovato?Ile zapłaciłeś za instalację?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie rozumiem ich toku myślenia :duh: Wstawili Ci reduktor o maksymalnej mocy 165 KM gdy Twoje auto ma 170 KM.Jest reduktor Lovato http://www.phjacus.pl/R9-Reduktor-Lovato-Super-140kW-RG90-RG92-RGE-92-RGE90-ELEKTRONIK-p97.html który by w zupełności pasował do mocy Twojego silnika,zawsze musi być zapas mocy.

Ja mam w E60 AC http://www.phjacus.pl/R54-Reduktor-AC-R01-250KM-sekwencja-R250-p1304.html i jest ok.

Auto ma działać na benzynie i gazie. Druciarze?

Opublikowano
Oczywiście że auto ma działać na benzynie i gazie. Na czwartek jestem umówiony. Będę domagał się zamontowania mocniejszego reduktora. Powiem o tym 190 konnym reduktorze co mi zaproponowałes. A jak to jest z tym spalaniem? A i jeszcze jedno, odczuwasz różnice między gazem a benzyna u Ciebie?