Skocz do zawartości

[60] 530D Ubywa płyn chłodzący, zaparowane szyby.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[MOD EDIT] O bledach swiec i przeplywki jest wystarczajaco tematow na forum, wiedz :search: :search: :search:

Dwa problemy otóż kilka dni temu podczas jazdy nagle połowa szyby czołowej i boczne od kierowcy zaparowaly nalotem jak się domyślam glikolem z charakterystycznym zapachem. Kilka dni później już wszystkie szyby w glikolu. Sprawdziłem płyn w zbiorniku wyrównawczym i był ubytek dolalem płynu niewiele do maxa. Czyli jest wyciek na oko niczego nie widać. Czy przy takich objawach nieszczelność może występować wyłącznie w nagrzewnicy czy jest nadzieja na coś innego? Czy nagrzewnica w E60 jest dostępna bez rozbiórki deski rozdzielczej? Druga sprawa to błędy przepływomierz 3FF0 oraz świece żarowe 4212 1 cylinder, 422 2 cylinder. Błędy można skasować jednak z czasem wracają. Auto pali i jeździ bez problemów spalanie również w normie. Nurtuje mnie błąd przepływomierza co on oznacza?

Opublikowano
Brak odzewu więc sam zakończę wątek. Mam stwierdzony wyciek z nagrzewnicy koszt nowego zamiennika 500 zł. ale najgorszy jest fakt rozbiórki całej deski rozdzielczej i żeby było śmieszniej robiłem to latem przy wymianie parownika klimatyzacji mam pecha o kosztach nie wspomnę... Czy ktoś pomoże mi w odczycie błędu przepływomierza podanego wyżej, dziękuję...:-(