Skocz do zawartości

BMW e39 2.0 98r. Wymiana linek podnośnika szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Znowu coś :duh: Panowie sprawa wygląda tak. Chciałem przewietrzyć samochód i otworzyć tylna szybę. Nagle zaczęło coś hałasować, mielić itd. Rozebrałem boczek, rozkręciłem silniczek i okazało się, ze linki są już na maxa zniszczone.. Kupiłem zestaw naprawczy dokładnie taki http://allegro.pl/podnosnik-szyby-lewy-tyl-zestaw-bmw-5-e39-i6335909992.html?snapshot=MjAxNi0xMC0wM1QxODoxMToyOVo7YnV5ZXI7ODBiMzdhNjJhZDY1ZDAyMmRhMWMwZDIxZmQwNGRkYjIzZmI1OGQyYjMyOGZjMGY4YjUzMzg1NDAwZDgxMmIxMA== . Dzwonie po mechanikach i każdy mówi, że jest z tym mega problem bo ciężko jest to założyć, że te linki są słabe itd no i oczywiście życzą sobie po 200zł za robotę.. Silniczek pracuje wiec muszę tylko wymienić te linki i ślizg. Robił już ktoś z was taka operację? Ciężko jest to zrobić? Jest gdzieś może jakaś pomocna instrukcja jak to założyć i nawinąć?

Pozdrawiam

Opublikowano
Powiem Ci,że lepiej było kupić cały podnośnik od poliftowej wersji,zamontować i spokój.Aby to zamontować potrzeba np.szlifierką czołową(trzpieniową) rozszlifować dolne mocowanie prowadnicy i przełożyć piny w zasilaniu silnika i będzie lepiej niż przedlift.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano

Sporo czytałem, że w poliftach jest to już poprawione i całe mechanizmy praktycznie nie niszczą się. No nic looknałem na fotki którędy linki maja iść (przynajmniej tak mniej więcej) i biorę się do nawijania tego. Jak mam komuś zapłacić 200zl to wole sam się pomęczyć. Jak się uda to zrobię jakieś fotki, żeby potem komuś było łatwiej:).

Pozdrawiam