Skocz do zawartości

BMW E46 328i Wypadanie zapłonu check

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem tu nowy , czytałem tematy na forum i nie udało mi się rozwiązać problemu.

Samochód zaczyna mi przerywać przy normalnej jeździe(zapala się check). Sprawdzałem błędy i pokazuje wypadanie zapłonu na 3 cylindrach.

Wymieniałem świece, cewki i przepływomierz, lecz problem nie ustąpił.

Dzieje się tak też, że jak chwile pochodzi na wolnych obrotach to po chwili zaczyna bardzo nie równo pracować ( trzęsie całym samochodem ).

Samochód odpala normalnie czy ciepły czy zimny.

Proszę o pomoc!!!

Opublikowano

czy jak wywali Ci cylindra to jak zgasisz silnik i odpalisz od nowa to dalej masz szarpanie czy cylinder działa spowrotem?

powiem Ci może tak.. mi wypadał kiedyś 5 cylinder dokładnie tak jak Tobie że na jałowym na światłach się zdarzało że check się zapalił i nagle auto wpadało w drgania i przy dodawaniu gazu odczuwalne były wibracje i inne dziwne dźwięki z tym związane :)

jeździłem po różnych mechanikach i dopiero jeden upatrzył u mnie upierdzielony taki plastik co widać na foto poniżej

zobacz czy u Siebie masz dwie dziurki dobrze zatkane i czy nie wchodzi tam lewe powietrze.. bo to też może być odma która lubi się upominać :P

asd.jpg

Opublikowano
Dzięki za porady :) Chyba rozwiązałem problem. Zamieniłem wtyczki od sond przed katem ( ktorego nie mam ) i zaczął działać poprawnie, problemy ustąpiły :)