Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

posiadam e61

i dzis mam problem padał deszcz kilka godzin i nagle przestał mi działac pilot zdalnego sterowania

nie mogę zamknąć samachodu ani otworzyc tylko z kluczyka ręcznie

ran jeszcze działało ale po kilku godzinach jak deszcz padał przestał

prosze o poradę

Opublikowano

Witam!

Istnieją dwie możliwości:

- wiązka z prawej strony, bardzo często z czasem łamią się przewody,

- wzmacniacz antenowy w spojlerze klapy. Może dostawać się tam woda.

Choć bardziej obstawiam wiązkę. Przerabiałem to u siebie. Do wiązki dostawałem się przez głośnik w podsufitce.

Pozdr. Emil.

Diagnostyka. Naprawy elektroniki i elektryki. Nawigacje, mapy, język polski. Doposażenia. Specjalizacja seria E.
Opublikowano

też o tym czytalem

ale poszedłem i zakodowałem pilot na nowo i o dziwo ruszył a deszcz pada cały czasz

nie wiem czy to przypadek czy cos sie osuszyło ale desz pada

Opublikowano
Generalnie z naprawą wiązki jest troszkę dłubania, dość nie przyjemnego dłubania ( gimnastyka akrobatyczna w bagażniku ). Niestety jeśli dalej będziesz miał z tym problemy, to naprawa wiązki raczej będzie konieczna. Rozkodowanie pilota jest też jak najbardziej możliwe. Możliwe jest również, o ile masz wersję kluczyka z akumulatorem, że akumulator "is death".
Diagnostyka. Naprawy elektroniki i elektryki. Nawigacje, mapy, język polski. Doposażenia. Specjalizacja seria E.