Skocz do zawartości

Usluga dynamicznej wymiany oleju - automat 730d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, bede wymieniac olej w skrzyni automatycznej w BMW 730d 231hp, 139tys km. Olej chyba nie wymieniany od fabryki. Wiec tak, poczytalem troche o tej wymianie i mam dwie opcje wymiany. Dynamiczna wymiana oleju oraz statyczna wymiana oleju. Zdecydowalem sie raczej na dynamiczna wymiane z racji tego ze wymieniony olej zostanie w 100% zastepiony nowym przez wtlaczanie nowego. Po tym poszukalem kilka warsztatow wg opinii klientow co sie specjalizuja w automatach.

Mieszkam w lodzi wiec mam zasieg do 150km jesli chodzi o warsztaty. Wybralem Spa-car(wielun) , midparts (raszyn), RK moto (sekocin), Peter Renz producent ZF (grojec).

W spa-car zaproponowano mi cene 1650zl za kompletna wymiane z na ktora daja gwarancje. Czy jest to dobra cena i adekwatna do tej uslugi ? Czy cena zawyzona ?

Opublikowano
moim zdaniemcena troche z kosmosu za miske tuleje i olej zf czyli taki jak jest ori zaplacisz w granicach 1000-1100 wymiana nie jest skomplikowana jesli masz kanal i troszke zylki mechanika poradzisz sobie sam :wink: i ta satysfakcja :cool2:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano
Możesz jeszcze dowiedzieć się w BCP Rembertów ( Brit Car Parts) Robiłem u nich kilka rzeczy i jestem zadowolony,cenowo też było ok. Temat BMW ogarniają w pełni ( wiedza sprzęt programy komp. itd)
Opublikowano
Możesz jeszcze dowiedzieć się w BCP Rembertów ( Brit Car Parts) Robiłem u nich kilka rzeczy i jestem zadowolony,cenowo też było ok. Temat BMW ogarniają w pełni ( wiedza sprzęt programy komp. itd)

Tez do nich zadzwonie w takim razie, dzieki ! :cool2:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jezeli w pobliżu łodzi to w chorzecinie robią taką wymiane ja zapłaciłem coś kolo 1500 ale proces był przy mnie mechanik podłacza skrzynie do maszyny a póżnie odpalone auto i zmiana biegów przód tył a maszyna wymienia i pluka skrzynie napewno polecam