Skocz do zawartości

E39 TOURING, po wyjęciu kluczyka ekran nawigacji nie gaśnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem, o którym nic nie mogę znaleźć na forum.

Kiedy wyłączam zapłon i wyjmuje kluczyk radio przestaje grać, ale ekran navi 4:3 ciągle jest włączony (w menu, tylko dostępne są dwie opcje nawigacja, tv, i wylaczanie monitora, reszta nieaktywne).

Musze za każdym razem wylaczac recznie ekran.

Dziś postawiłem drugą taka samą sprawną BETE i wymieniałem wszystko po kolei co się da.

Tuner radiowy, tuner tv, całe radio, nawigację mk2, kostkę stacyjki i nadal to samo,

pomocy!!! :mad2: :mad2: :mad2:

Opublikowano

Witajcie, mam winowajce, ale teraz nie wiem jak to rozwiązać,

podmieniłem zegary z mojej drugiej 530d i navi i wszystko inne gasnie po wyjeciu kluczyka.

wszystko super, ale jaki mam zegar kupic, mialem z pelnym fisem HI

https://i.ytimg.com/vi/pfzLCFQFF-8/maxresdefault.jpg taki jak ten,

niestety na necie najtaniej znalazlem za 320zl, a te małe LOW można kupić już za 80zł,

byłem na szrocie, dostałem zegary ale od TDSa i nie działał ekonomizer i obroty, więc oddałem, jaki zegar mam kupić i jak przerobić żeby działało??

Opublikowano

jako, że nikt mi nic nie pomógł, sam musiałęm sobie pomóc.

Wymieniłem licznik z innej e39, radio zaczęło gasnąć.

Chciałem kupić inny, ale nie było z dużym fisem, więc wyjałem licznik rozebrałem z dwóch stron, zdjąłęm wskazówki, i przelutowałem wszystkie możliwe połączenia lutowane, i dałeo się już wszystko działa.

temat uważam za skończony