Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymienilem ostatnio zwykle fotele w e65 na fotele comfort wszystko dziala oprucz gornej czesci fotela poniewaz na konsoli mam martwe przyciski takie

http://s1.fotowrzut.pl/XVEFXTOAJA/1_medium.jpg i pytanie brzmi czy gdybym poprostu wymienil panel na takihttp://s1.fotowrzut.pl/GME3TUK3FE/1_medium.jpg to bedzie dzialac wszystko?

Opublikowano

Tak musisz wymienić przyciski, najlepiej od razu z tą skrzyneczka czarną co jest pod pokrętłem iDrive.

Ja u siebie robiłem taką wymianę, jak coś to pytaj.

Opublikowano

Musisz dobrze poszukać, ja za 2 panele od regulacji i 2 panele od pamięci i grzania razem z modułem tym czarnym dałem może 50zł.

Oczywiście moduły pod fotelami wymieniłeś tak? Bez modułów od wersji KOMFORT nie ruszą ci wszystkie regulacje, potem musisz przekodować auto że masz te fotele, bo będziesz miał błąd airbaga bo komforty mają aktywne zagłówki.

Opublikowano

To musisz sobie wszystko zakodować, wyposazenie do auta nowe, nr vin do modułów itp...

I musisz zmienić te przełączniki z pokrętłami na wersje KOMFORT, a co do tej czarnej skrzyneczki to nie jestem pewien ja u siebie wymieniłem ale od komfortów albo zwykłych wygląda tak samo.

Szukaj dalej tych przełączników, tamta cena jest z kosmosu, za prawie tyle to ja kupiłem całe fotele z modułami i tylną kanapą w idealnym stanie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
wymienilem sam panel jak wyżej napisałem wszystko dziala kazda funkca fotela perfekcyjnie . ale od kad wlozylem fotele comfort nie dziala podgrzewanie foteli wogole przyciski po nacisniecu sie nie swieca nie mam pojecia dlaczego . czyzby comforty nie mialy podgrzewania ale tyo nie mozliwe
Opublikowano
Wentylacji nie mają bo skóra normalna ale masaże nie wiem możliwe. A VIN jak rozkodowac fotele pochodzą od bmw e66 760li