Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , Czy ktoś z was wsadza kiedysw miejsce akumulatora gośnik niskotonowy? zastanawiam sie czy to będzie basić ? czy to coś da mam gosniki jajka i nie mam gdzie i ch wsadzić na ty sie nei mieszczą... a nawet jak je na chama w cisne to bas mizerny i to jak! mam autko na taci wiec bagażnik jest mi potrzebny a nei chcia bym już kasy wydawać..
kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano

Witam

Na te elipsy zrób jakies panele albo cos zeby Ci powietrze miedzy tylem a przodem glosnika nie smigalo i wtedy bedzie jakis efekt. Do e-36 mozna kupic "reduktory" na elipsy 6x9, ale do e-34 sa tylko do kupienia takie panele na 16,5mm glosnik. Ale skoro masz juz elipsy to zrob tak jak pisalem na poczatku i bedzie git. To tak bez dodatkowych kosztow a zeby to jeszcze lepiej gralo to jakis wzmacniacz jest niezbedny. Nie wiem jakie tam masz te glosniki ale 4x 60-70W na te glosniki i na glosniki z przodu w zupelnosci wystarczy. Co do subwofera w miejscu aku to musisz dobrze to wygluszyc zeby Ci blacha nie grala ale i tak nie bedzie tam rezonansu jaki uzyskuje sie w porzadnie obliczonych skrzyniach basowych no i bez wzmacniacza na ten glosnik basowy to nawet nie zawracaj sobie glowy ta zabudowa.

Pozdrawiam
Opublikowano
wiesz wcisnolem na tyl w miejsce orginalne basu nie ma pewnie dlatego ,ze nie ma cisnienia... jakis debil wywalil dziury do bagara tam gdzie jest blacha... i teraz zostaje mi tylko glosnik pianką wypelnic... napsikac wydrązyc od strony bagara... i jakos przyklejc od strony tylnej szyby tam gdzie wykadzina jakims silikonem ale pudo rezonansowe wyjdzie z litr pojemnosci wiec tez bedzie slabo... co za debil dziury przecinakiem wywalil!!! o matko! noz sie otwiera... teraz musze siare robic
Opublikowano
To jak ktos tam takie dzury zrobil to moze byly tam jakies wieksze glosniki. Czy kupisz wieksze glosniki czy zalozysz te to najwazniejsze zeby szczelnie byli miedzy przodem a tylem glosnika
Pozdrawiam
Opublikowano
no tak ktoś tam wcisnol wieksze ... uszczelnie to pianką :) i będzie cacy a pod fotel to bym nie wsadzal glosnika kicha!!!