Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, problem jak w temacie, oleju nie bierze, płynu nie bierze, brak białego nalotu po korkiem wlewu oleju, stało się nagle po rozładowaniu aku, auto w lpg. Może być tak dlatego że zalałem za dużo oliwy podczas wymiany?? Olejem nie śmierdzi.
Opublikowano
Po sprawdzeniu poziomu oleju w sposób, jaki jest opisany w instrukcji BMW, czyli 5 minut po zgaszeniu miałem sporo ponad stan, wyciągnąłem strzykawką do równo do kreski max, oczywiście przed każdym pomiarem się przejechałem, zgasiłem i odczekałem pięć minut. Jak myślicie może tak zostać, czy upuścić jej jeszcze troszkę oliwy?? Dymienie wydaję mi się że ustało ale stwierdzę to w nocy przy zapalonych światłach na 100 %.
Opublikowano
12 stopni na plusie to chyba nie jest niska temperatura. Po odessaniu oleju nie zauważyłem kopcenia. Będę jeszcze zwracać uwagę. Silnik jest po kapitalce więc raczej nie spodziewałbym się po nim nic złego, miał wymieniane uszczelniacze, uszczelkę, rozrząd itp.