Skocz do zawartości

E39 523i Wybija parę odpowietrznikiem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem wczoraj tj. 22/09/16 jak jezdziłem "bunią" skoczyła mi temperatura, a odpowietrznik rzygał płynem, temperatura skakała raz na czerwone i sie cofała, a dzisiaj po dolaniu płynu (nie wiem po cholere odkręcałem odpowietrznik) wywala mi parę, temperatura się trzyma ale po chwili skacze do góry i z pod maski leci para ale tylko z odpowietrznika. O co w tym może chodzic? Załączam zdjęcie: http://www.fotosik.pl/zdjecie/a494c94057f28fb3
Opublikowano

Czyli jest nieszczelny albo pęknieta obudowa termostatu. To już musisz sam sprawdzić.

Jak sprawdzisz to najpierw odpowietrz układ potem jezdzij tym autem bo narobisz sobie problemów

Opublikowano
  • Autor
Odpowietrznik jest nieszczelny, gdy naciskam węża z wodą z odpowietrznika slychac jak ucieka powietrze, powinno tak być? Chciałem też odpowietrzyć układ ale albo jestem ślepy albo nie ma tego strumienia w zbiorniczku, odpowietrznik po zatkaniu palcem pluje płynem ale to prawie takie ilości jakby ich nie było wcale. Ogrzewania w aucie nie ma, ustawiłęm temp na 32 stopnie i samochód chodził przez jakiś czas, temperatura wynosiła 90 stopni.
Opublikowano

Ma być szczelny. Może oring na odpowietrzniku jest uszkodzony.

Odpowietrzniki kosztują ok 8zl sztuka. Kup i wymień lub kup oring chyba że obudowa pękła.

Odpowietrz układ na zimnym silniku zgaszonym. Nie masz ogrzewania ani przelewu bo masz zapowoetrzony układ. Takim autem nie można jeździć wcale

Opublikowano
  • Autor
Obudowa jest nieszczelna przy odpowietrzniku jest lekkie rozwarcie, jutro postaram się gdzieś kupić obudowe termostatu bo chyba o to chodzi.
Opublikowano
  • Autor
Problem rozwiązany, układ chłodzenia był zapowietrzony i do tego peknieta obudowa termostatu.