Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od paru dni w aucie gdy jadę po nierównym podłożu (ew. lekkie nierówności bądź tzw. kocie łby) słyszę pewnego rodzaju chrobotanie. Zlokalizowałem jego pochodzenie i dochodzi z ręcznego. Generalnie jest to pewnego rodzaju irytujący dźwięk jakby obijania się o siebie dwóch luźnych elementów coś na pokrój metalu z plastikiem, jakbyście położyli sztywno linijkę na krańcu blatu z dłuższą częścią wystającą poza blat i naciągali ją i puszczali. Dźwięk jest bardzo cichy lecz po jakimś czasie zaczyna mi się wwiercać w mózg. Zaznaczam że podciągałem ręczny (dwie śruby pod mieszkiem dźwigni) i mimo tego odgłos nadal występuje. Jedyny moment gdy dźwięk nie występuje to gdy jadę i lekko podciągnę dźwignie ręcznego (prawie na 1 ząbek), co to może być? pancerze od linek? coś w mechanizmie dźwigni? Czy ktokolwiek miał podobny problem?
Opublikowano
zdjąć koło i tarczo-bęben to zobaczysz .

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.