Skocz do zawartości

[E36 325 TD] Brak mocy z dołu, opóźniona reakcja na gaz.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Filmik ukazujący problem https://drive.google.com/open?id=0B2WGHuH66D6jd2ZzTEY5ay1mcG8

Auto nie ma mocy z dołu, oraz reaguje z 0.5s opóźnieniem na pedał gazu. Przy 1-2 tyś obrotów wziąłby mnie maluch. Wymieniony przepływomierz na pierburg, ale żadnego efektu. Coś może siedzieć w komputerze? Jakiś sterownik? Na myśl przychodzi mi pompa wtryskowa, wiem że padła, bo auto parę lat temu nie chciało już palić na ciepłym. Auto było nie używane 4 czy 5 lat, po tym "postoju" problem się pojawił. Nie wymieniłem też chyba filtra paliwa, ale ręki sobie uciąć nie dam, nie pamiętam dokładnie, ale nie wiem czy to może mieć na to wpływ. Jakieś pomysły co może być przyczyną problemu?

Opublikowano

no to zacznij coś robić z autem. To co uszkodzone wymień.

Może turbina nie jest sterowana odpowiednio ? tam pewnie podciśnieniem jest sterowana, sprawdź przewody podciśnienia i ewentualnie zaworek który tym steruje.

ABS`u brak, poduszek brak. Jak ty tym jeździsz.....

szukam